Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Κούτουπας, το «Matterhorn» της Αιτωλίας!

    Δεν είναι λίγες οι φορές που μπροστά στη θέα ενός επιβλητικού ορεινού τοπίου συνηθίζεται και τα δικά μας, ελληνικά βουνά, να παρομοιάζονται με τις Άλπεις... οι μεταξύ τους διαφορές άλλωστε, δεν αρκούν για να ακυρώσουν αυτή την σύγκριση μιας και το δέος που αισθάνεσαι όταν αντικρίζεις ένα φοβερό βουνό είναι ένα και το αυτό, ανεξάρτητα από το θέαμα.

  Στις βουνοκορφές του Παναιτωλικού Όρους, και γενικότερα της Πίνδου, αυτό το μοτίβο δεν αλλάζει. Πολλά από τα τοπία αυτών των απίστευτων βουνών που διασχίζουν ολόκληρο τον ηπειρωτικό κορμό της Ελλάδας, παραπέμπουν σε μέρη του εξωτερικού όπως οι Άλπεις.

  Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην περιοχή μας, και μάλιστα «ένα βήμα» από την πόλη του Αγρινίου, ο Κούτουπας: αυτό το λεπτό και μυτερό κομμάτι γης που ορθώνεται επιβλητικά στον ορίζοντα ξεχωρίζοντας από τα υπόλοιπα γύρω βουνά, με τρόπο που θυμίζει κάτι από το... Μάτερχορν της Ελβετίας!

  Ο φίλος και συνορειβάτης μας, Γεώργιος Καρδαράς, βρέθηκε πρόσφατα στις παρυφές αυτού του φοβερού βουνού και πραγματοποίησε εναέριες λήψεις, καταγράφοντας φοβερές εικόνες και τοπία από τις δικές μας Άλπεις, τις Άλπεις της Αιτωλίας...

Δείτε το παρακάτω βίντεο:




Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στην προσωπική ιστοσελίδα του κυρίου Καρδαρά: https://kardarasg.gr/


3 σχόλια: